Pannacottaa ja omenahilloketta

Pannacotta on klassikko jälkkäri ja maistuu aivan varmasti suurimmalle osalle ihmisistä. Se ei myöskään missään nimessä ole vaikea valmistaa, eikä sen tekoon kulu juuri kymmästä minuuttia kauempaa. Eniten aikaa vie vanukkaide hyytyminen. Siksi ne kannattaakin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Pannacottan voi tehdä valmiiski annoskuppeihin tai isompana annoksena yhteen astiaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä suurempi astia, sitä kauemmin hyytyminen kestää. Pannacottan kanssa tarjoilla yleensä lisäkkeenä jonkinlaista hedelmä- tai marjakastiketta. Minä ajattelin kuitenkin tällä kertaa valmistaa omenoista hilloketta, jolloin sain samalla annokseen pureskeltavaa ja erilaista tekstuuria. Kaiken olisi kruunannut vielä pähkinästä tai kaurasta tehty crumble, mutta ihan kaikkea en nyt tällä kertaa ehtinyt valmistaa. Pannacotasta on olemassa myös varmasti yhtä monta ohjetta kuin on tekijääkin, tässä nyt kuitenkin oma versioni tästä herkusta. Itse olen hyvin huono tekemään mitään erityisiä jälkiruokia. Olen enemmän keskittynyt leipomiseen, joten varsinaisten jälkiruokien repestuaarini on suoraansanottuna olematon. Toisekseen en koskaan kehtaa laittaa vain meille kahdelle jälkiruokaa, ja harvoin on sellaisia vieraita, että tulee mitään erikoisempaa laitettua. Täytyisi kunnostautua enemmän tällä osa-alueella.

Pannacotta

4 annosta

Pannacotta

  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl täysmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 3 liivatelehteä
  • 3 rkl sokeria

Omenahilloke

  • 2 Granny Smith omenaa (tai ihan mitä tahansa hapanta)
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl hillosokeria
  • ½ tl omenapiirakkamaustetta (tai maun mukaan kanelia, inkivääriä, kardemummaa ja muskottipähkinää)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavisieltä enimmät siemenet. Kaada kattilaan kerma ja desi maidosta, Lisää vaniljatanko ja siemenet. Kuumenna niin kauan, kunnes seos kiehahtaa. Kalasta tanko pois seoksesta. Lisää joukkoon kuivaksi puristellut liivatteen lehdet ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput nesteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos annos maljoihin ja peitä kelmulla. Anna hyytyä vähintään 3-4 tuntia, mielellään yön yli. Tee hilloke hieman ennen tarjoilua, siten että se ehtii jäähtyä, mutta on tarjoiltaessa vielä lämmintä. Kuutioi omenat ja kaada ne kattilaan. Purista sekaan sitruunamehu ja sekoita mukaan myös mausteet. Keita, kunnes omenat hieman pehmenevät. Lisää sokeria ja keita muutaman minuutin ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *