Ihana aamupuuro

Syön usein aamupalaksi kaurapuuroa, mutta tavallinen kaurapuuro alkaa yleensä tökkimään jo muutaman päivän aterioinnin jälkeen. Puuro on kuitenkin ehkä helpoiten muunneltavissa vaikka mihinkä suuntaan, kunhan vain käyttää hieman mielikuvitustaan. Oma mielikuvitus ei oikein meinannut riittää muuhun kuin marjojen vaihtamiseen toiseksi. Niinpä innostuin puuroista jälleen uudestaan ihan tosissani, kun ostin Hanna Skyttän kirjan Fuel food. Kirja on täynnä ihania reseptejä ja varsinkin upeita puuroreseptejä. Alla oleva resepti on lähes muuntelemattomana suoraan tuosta kirjasta. Hieman jouduin kuitenkin soveltamaan ohjetta oman ruokakomeron sisältöön sopivaksi. Pähkinät ja marjat voivat mielestäni olla ihan mitä tahansa, itse olen kokeillut puuroa mansikoilla ja mustikoilla ja molemmat ovat olleet todella ihania. Toki erilaista makua saa myös proteiinijauhetta vaihtamalla. Minulla on ollut maapähkinävoinmakuista jauhetta, mutta mielestäni ehkä vanilja tai banaani sopisivat tähän puuroon parhaiten. Nesteeksi voit valita minkä tahansa sinulle sopivan maidon, minä tykkään puurossa eniten manteli- ja kookosmaidosta.Pehmeä puuro

1 annos

 • 1 dl (luomu)kaurahiutaleita
 • 2 1/2 dl kooskosmaitojuomaa
 • 1 kananmuna
 • 1 tl chiasiemeniä
 • 1 rkl mantelilastuja murskattuna
 • 1 dl mansikoita
 • 1 rkl proteiinijauhetta
 • ripaus suolaa

Päälle

 • 1/2 banaani viipaloituna
 • iso 1 rkl maustamatonta jogurttia
 • mulberinmarjoja

Sekoita kaikki puuron ainekset kattilassa sekaisin. Kuumenna niin kauan koko ajan hämmentäen, että puuro sakenee ja alkaa kiehua. Anna kiehahtaa noin minuutin verran ja kaada kulhoon. Koristele päällisillä ja nauti aamupalaksi tai vaikka iltapalaksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *