Broilerikiusaus

Tykkään tehdä ruokia, jossa on kaikki samassa. Olen laiska keksimään lisäkkeitä ja yhdistelemään erilaisia ruokia toisiinsa. Niinpä keitot, padat ja vuokaruuat ovat arjessa mielestäni kaikkein nopeimpia ja toimivimpia. Toisekseen joudun usein miettimään ruokaa laittaessani, että kuljetan sitä töihin evääksi. Ei huvita pakkailla mukaan montaa erilaista rasiaa, sillä yleensäkin ruokaa on töihin lähtiessä ihan tarpeeksi kannettavana. Kiusaukset valmistuvat nopeasti ilman pitkiä hellan ääressä seisomisia. Oikeasti uuni tekee kaiken puolestasi, sillä vain kypsentämiseen menee aikaa. Varsinkin jos käyttää vielä kaupan pakastealtaan sisältöä ruuan valmistukseen, voi oikaista kiireessa monta vaihetta.

Broilerikiusaus

 

4 annosta

 • 500 g peruna-sipulisekoitusta
 • 1 pss suikalekasviksia
 • 1 iso sipuli
 • 400 g marinoimatonta broilerin fileesuikaletta
 • 1 dl raejuustoa
 • 1 prk 4% ruokakermaa+saman verran vettä
 • 2 kananmunaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • paprikajauhetta
 • tuoretta basilikaa

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita perunat, sipulit, kasvikset ja broilerit, sekä raejuusto vuuasssa sekaisin. Sekoita kerma, vesi ja kananmunat, sekä mausteet sekaisin ja valuta uunivuokaan ruuan päälle. Paista uunissa 225 asteessa tunnin verran. Painele ruokaa lastalla muutaman kerran paiston aikana, jottei pinta tummu liikaa ja kuiva.

Kommentoi