Vadelmakakku

 

 

 

Olen viimeisen vuoden aikana ollut ahkera Pinterestin käyttäjä. En niinkään jaa siellä mitään omia tuotoksiani, mutta bongailen sieltä ruokaohjeita ja muita itseäni kiinnostavia juttuja ja artikkeleita. Tämäkin kakku on suoraan Pinterestistä. Alkuperäisessä ohjeessa mitat olivat kuppeina, joten siitä syystä mitat saattavat olla hieman erikoisia. Minulla on itselläni jenkkikuppi mitat, joten voin leipoa suoraan kuppiohjeista, mutta käänsin tähän selvyyden vuoksi ainekset desilitroihin. Käytin itse kakun tekoon tuoreita vadelmia, mutta pakastetutkin sopivat oikein mainiosti. Kannattaa vain siinä tapauksessa pyöräyttää marjat perunajauhoissa, jottei kakusta tule liian vetistä. Kakku on tehty irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan 23 senttinen. Kakku mahtuu siihen juuri (hieman uhkasi tulla reunojen yli). Kakku on erinomaista sellaisenaan, mutta jos haluat siitä oikein extraherkkua, niin tarjoile sen kanssa vaniljajätksiä tai vaniljakastiketta. 

Vadelmakakku

Pohja:

 • 3,5 dl vehnäjauhoja
 • 1,2 dl sokeria
 • 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 1/4 tl suolaa
 • 0,8 dl pehmeää voita
 • 1 kananmuna
 • 1 munankeltuainen
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 1,7 dl ranskan kermaa

Täyte:

 • 200 g maustamaton tuorejuustoa
 • 0,6 dl sokeria
 • 1 valkuainen
 • reilu 3 dl vadelmia

Murut:

 • 0,7 dl sokeria
 • 1,2 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl pehmeää voita

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.Tee ensin täyte. Sekoita sokeri ja tuorejuusto vatkaimella keskenään. Lisää valkuainen ja sekoita tasaiseksi. Aloita taikinan valmistus. Sekoita kuivat aineet keskenään yhdessä astiassa. Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja keltuainen, sekä vaniljauute. Vatkaa sekaisin. Vatkaa joukkoon vuorotellen ranskan kerma ja jauhot. Kaada taikina vuuan pohjalle. Levitä päälle tuorejuusto kerros ja ripottele valdelmat sekaan. Valmista muruseos nyppimällä kaikki aineet sekaisin ja levitä se tasaisesti kakun päälle. Paista uunissa 175 asteessa vajaan tunnin verran. Kokeile hammastikulla, jotta kakku on varmasti keskeltä kypsä.

Kommentoi