Mausteinen kanakeitto

Olin jo pitkään haaveillut kanakeitosta ja sitten pohdin jälleen, että mitä tänään syötäisiin. Muistin haaveeni kanakeitosta ja eikun kattila porisemaan. Lopulta keitosta tuli melko sakeaa, varsinkin jäähdyttyään ja oltuaan vielä yön yli jääkaapissa, jotenka ehkä kanapata kuvaisi tätä ruokaa paremmin. Eväs on helppo ja nopea valmistaa, varsinkin jos käyttää vielä pakastekasviksia, kuten minä tein. Keittoa voi maustaa makunsa mukaan enemmän tai vähemmän. Itse lorautin sekaan hitusen sriracha chilikastiketta tulisuutta tuomaan, Yhtä hyvin kuitenkin siihen sopii tuore tai kuivattu chili. Oman soppani kauhoin suuhun raejuuston kanssa, mutta nokare maustamatonta jogurttia pyöristää makuja myös mukavasti. Soppa sopii erinomaisesti eväsruuaksi, jolloin se tosiaan vielä sakenee entisestään ja muistuttaa enemmän pataa. (Kuva on otettu jäähdytyksen jälkeen, joten lähes kaikki neste on imeytynyt riisiin.)

Kanakeitto

3 annosta

 • 300 g maustamaton broilerin fileesuikaletta
 • 2 pss á 200g pakastekeittojuureksia
 • iso sipuli
 • 1 dl riisiä (minulla sattui olemaan kotona vain risottoriisiä)
 • maun mukaan curryjauhetta tai cyrrutahnaa (Itse pidän Pataksin currytahnoista.)
 • kurkumaa
 • mustapippuria
 • suolaa
 • kanelitanko
 • sriracha kastiketta maun mukaan tai muuta chiliä
 • 6 dl vettä
 • 2 dl kooskosmaitoa/ruokakermaa

Ruskista broilerit ja pilkotut sipulit kattilassa. Mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon vesi ja kanelitanko ja kiehauta. Lisää riisit. Anna porista noin 10 minuuttia (riippuen riisin kypsennysajasta). Lisää lopuksi pakastekasvikset ja anna kiehua niin pitkään, että kasvisket ja riisit ovat kypsiä.Poista kanelitanko ruuasta. Tässä vaiheessa voit lisätä keittoon vettä, mikäli se mielestäsi näyttää liian ”kuivalle” ja toki riippuen millaisen koostumuksen haluat. Kaada joukkoon kookosmaito/kerma ja kiehauta. Nauti yhdessä raejuuston ja maustamattoman jogurtin kanssa. Mikäli sinulla sattuu olemaan persiljaa kotona, voit hienontaa sitä vielä keiton joukkoon aivan kypsennyksen loppuvaiheessa.

2 thoughts on “Mausteinen kanakeitto

Kommentoi