Tomaattinen broilerikastike

Viime aikoina broileri on ollut yksi eniten laittamista proteiininlähteistä. Pidän siitä, että arkiruoka valmistuu nopeasti. Viime aikoina on tuntunut siltä, ettei pitkäjänteiseen kokkailuun ole juurikaan ollut aikaa. Broileri valmistuu yleensä aina nopeasti, on melko edullista ja ennen kaikkea helposti saatavilla. Tämän ohjeen bongasin alkujaan Valion verkkosivuilta, mutta muokkasin sitä hieman, koska kotona ei ihan kaikkia tarvittavia aineksia ollut saatavilla. Tähän kastikkeeseen sopivat mainiosti muutkin pavut kuin valkoiset. Ne vain sattuvat olemaan eniten minun mieleeni. Alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin käyttämään kidneypapuja tai ruskeita papuja. Molemmat varmasti aivan toimivia vaihtoehtoja. Ruokaan voi myös lisätä tulisuutta oman makunsa mukaan. Itse käytin mietoa punaista chiliä, joka ei kyllä valmiissa ruuassa maistunut mielestäni lainkaan. Ehkä ensi kerralla laittaisin mukaan jotakin vähän tulisempaa. Kastikkeen kaveriksi sopii oikein hyvin riisi tai pasta. Voit myös täyttää tortillalettuja tällä kastikkeella.

Tomaattinen broileri

4 annosta

  • 300 g maustamatonta broilerin fileesuikaletta
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen chili siemenet poistettuna
  • valkosipulia maun mukaan
  • 2 rkl sitruunan tai limen mehua
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 prk tomaattimurskaa

Ruskista broilerin suikaleet yhdessä pilkottujen sipulien ja chilin kera. Mausta suolalla, mustapippurilla, hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kiehauta. Lisää joukkoon pavut kastikkeineen ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile mieluisan lisäkkeen kanssa.

Kommentoi