Tonnikalasalaatti kvinoasta

Kvinoa on minulle melko uusi tuttavuus. Olen muutaman kerran kokeillut sitä erilaisissa ruuissa ja olen tykästynyt sen makuun. Ongelma on itsellä lähinnä sen kypsentämisessä, sillä auttamatta joka kerta meinaan keittää sen puuroksi. Vaikka olen huuhdellut kvinoa suurimot ennen keittämistä, niin silti siinä meinaa puuroutuminen aina tapahtua. Ongelma on myös, etten omista riittävän tiheää siivilää, sillä suurimot meinaavat karata siiviläni rei’istä lavuaariin. Jatkan kuitenkin yrittämistä tämän proteiinipitoisen viljan kanssa. Ehkä me joskus vielä voitetaan nämä ongelmat! Tein tätä salaattia sen kummemmin suunnittelematta. Sen tiesin etukäteen, että haluan salaattiini tonnikalaa ja loput raaka-aineet kaivelin jääkaapista periaatteella mitähän-täältä-löytyy. Ohjeesta tulee kaksi suurta annosta, mutta olen tarkoittanut tämän pääruuaksi. Pienempi nälkäiselle tästä varmaan riittäisi kolmelle-neljälle aterialle.

Tonnikalasalaatti kvinoasta

2 annosta

  • 2 prk tonnikalaa öljyssä (yhteensä n.200g kalaa valutettuna)
  • 1 dl kvinoaa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen suippupaprika
  • 1 suolakurkku
  • n. 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
  • mustapippuria
  • 2 rkl balsamicoa

Aloita valuttamalla tonnikala. Huuhdo kvinoat (toivottavasti onnistut siinä paremmin kuin minä). Mittaa kattilaan kaksi desiä vettä ja kiehauta kannen alla. Lisää kvinoa ja suolaa. Keitä kannen alla n. 15 min. Kvinoaa ei saisi kovasti hämmentää kypsennyksen aikana – muutoin siitä tulee puuroa. Itsellä tämä ei ainakaan onnistunut, sillä muutoin se tuppaa ottamaan kattilan pohjaan kiinni. Pilko sillä aikaa kasvikset. Sekoita kasviksien joukkoon valutettu tonnikala ja kypsennetty kvinoa. Mausta mustapippurilla ja balsamicolla.

Kommentoi