Perinteinen nakkikeitto

Meillä on kotona aika usein kahta ruokaa. Ihan jo käytännön syistä, sillä minun gluteenittomat tuotteet ovat niin paljon kalliimpia, että on viisaampaa ja taloudellisempaa tehdä kahta erilaista ruokaa. Usein siihen vaikuttavat myös makuasiat. Minä rakastan keittoja ja kasvispohjaisia ruokia, jotka eivät niin ehkä tämän kanssaeläjäni mieleen ole. Niinpä usein tiedustelenkin mitä hän haluaisi syödä, ja tekaisin hänelle omien ruokieni ohessa jotakin mieliruokaa. Nyt toiveena oli perinteistä nakkikeittoa. Hetki piti mietiskellä, että koskahan on viimeksi tullut nakkikeittoa tehtyä. Siitä on nimittäin ihan jokunen vuosi aikaa. Nakkikeitossa oleellisinta ovat tietenkin ne nakit. Tähän keittoon upposivat tällä kertaa Atrian suomalaiset nakit, joissa on lihaa 74 prosenttia. Ihan voit kuitenkin valita nakkisi mitenkä haluat – minun mielestäni ainoita syötäviä ovat kunnolliset lihaisat nakit.

Nakkikeitto

6-8 annosta

  • 1 pkt kunnollisia nakkeja (400 g)
  • 4 isohkoa perunaa
  • 3 suurta porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 pss keittojuureksia (200 g)
  • mustapippureita
  • 3 laakerinlehteä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 12 dl vettä + lihaliemifondi

Aloita kuorimalla juurekset. Paloittele ne sopiviksi suupalaloiksi. Keitä perunoita ja porkkanoita fondilla, laakerinlehdillä ja pippureilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Ruskista pilkotut nakit ja sipulit paistinpannulla sillä aikaa. Lisää keittoon keittojuurekset ja paistetut nakit sipuleineen. Keitä muutama minutti. Tarkista suola ja maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile hyvän ja tuoreen leivän kaverina.

Kommentoi