Meksikonpataa uunissa

Jokainen varmaan tietää ne puolivalmiit pussiruuat, joihinka lisätään vain jauheliha. Minun mielestäni ne ovat oivia kiireisen arjen pelastajia ja helppoja sellaiselle, jolla ruuanlaitto ei ihan ole niin verissä. Totuus on kuitenkin, että niissä on melkolailla kaikenlaista semmoista mitä ei tavallisesti ruokaansa sitä tehdessä tulisi laittaneeksi. Eikä oikeasti padan tekeminen ole vaikeaa – ainakin jos laittaa kaiken sekaisin ja työntää uuniin! Löysin inspiraation tähän ohjeeseen Valion sivuilta, mutta lisäilin aineksia hieman mieleni mukaan ja maustoin ruokaa enemmän. Pavuiksi kelpaa ruokaan ihan mitkä tahansa, mistä nyt sattuu pitämään,sekä kasviksia vaihtelemalla saat ruokaan vaihtelua. Riisin voi myös vaihtaa pastaan, jolloinka käsissäsi on Italian pataa – sekaan vain tomaattimurskaa ja erilaiset mausteet. Voit myös käyttää pelkästään pakastekasviksia, jolloin oikaiset vielä enemmän ja saat ruuan nopeasti uuniin. Ruoka ei valmistu ihan vartissa, mutta sen saa nopeasti uuniin käsistään ja aikaa jää muuhunkin.

Meksikonpataa uunissa

6 annosta

 • 400 g jauhelihaa
 • iso sipuli
 • 2 suippopaprikaa
 • 1 tlk kidneypapuja (Bonduellet ovat mielestäni laadukkaita ja hyvänmakuisia)
 • 1 rs kirsikkatomaatteja
 • 200 g pakastemaissia
 • 1 pss taco-maustetta
 • 2 1/2 dl riisiä
 • 5 dl vettä
 • 1 Fond du chef lihaliemikuutio
 • mustapippuria
 • cayannepippuria
 • 1 tl kuivattua yrttisekoitusta
 • 150 g mieleistäsi juustoraastetta (emmental antaa parhaan maun)

Pilko sipuli ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipuli- ja paprikasilppu. Anna ruskistua. Mausta tacomausteella, pippureilla ja yrteillä. Pilko sillä aikaa kirsikkatomaatit puoliksi ja neljäsosiin riippuen tomaattien koosta. Voitele uuni vuoka ja valuta pavut. Sekoita uunivuuassa kaikki kasvikset ja jauheliha keskenään. Sekoita joukkoon myös riisi ja juustoraaste. Kaada päälle kiehuvaa vettä, johon olet liuottanut liemikuution. Paista uunissa 200 asteessa 45 minuuttia. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.

Kommentoi