Rahkaiset muffinssit

Ystäväni oli tulossa meille kahville ja halusin leipoa jotakin pikaisesti. Aika nopeasti päätin, että teen muffinsseja, sillä niiden tekemisessä ei todellakaan kauaa vanhene. Ihan ei ollut selvillä kauppaan mennessä, että millaisia muffinsseja tekisin, niinpä arvelin kaupassa katsella ympärilleni. Kuinka ollakkaan, kaupassa huomasin maustettujen rahkojen olevan tarjouksessa. Päädyin siis maustamaan muffinssini tuollaisella rahkalla. Sitten keksin samaan hengenvetoon, että kokeilenpa niitä leivontaan soveltuvia proteiinijauhoja samalla – tulee vähän niinkuin terveysmuffinsseja! No ei todella ole yhtään terveellisempia kuin muutkaan muffinssit, sillä ihan on yhtälailla rasvaa ja sokeria näissä. Ajatushan on tietenkin tärkein – vai kuinka? Muffinsseista tuli ihan kosteita ja ilmeisen hyvän makuisia, sillä kaupassa käynnin aikana, oli toinen kissoistamme syönyt kolmanneksen yhdestä muffinssista. Selkeästi korkeampi proteiinipitoisuus houkutteli lihansyöjän apajille.

Muffinssit

12 muffinssia

  • 2 kanamunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 90 g voita
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (minulla Semper vaalea)
  • 1 dl paistonkestävää proteiinijauhetta
  • 1 prk maustettua rahkaa (minulla kaneli-luumu)
  • 1 banaani
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Soseuta banaani ja sekoita se joukkoon yhdessä rahkan kanssa. Sulata voi mikrossa ja lisää joukkoon. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää taikinan sekaan. Jaa taikina muffinssi vuokiin, siten että noin neljännes vuuasta jää kohoamisvaraa. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile tikulla keskeltä, ovat muffinssit kypsiä. Jos taikinaa jää tikkuun, anna kypsyä vielä muutama minuutti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *