Tuorepuuroa tattarista

Olen taas jälleen villiintynyt tuorepuuroista. Osittain johtunee uudesta tehosekoittimesta, jonka valtavat tehot jauhavat vaikka kivet murskaksi (not). Bongasin verkosta ohjeen, jossa oli käytetty tattarihiutaleita kaurahiutaleiden tilalla tuorepuurossa ja olihan se heti tietenkin kokeiltava. Tattari on mielestäni sellainen raaka-aine, että siitä joko pitää tai ei pidä. Tai ainakin sen makuun on toteltava. Mielestäni se on melko vahvan makuinen ja joskus minulle tulee siitä mieleen saippua. En aivan ole päättänyt, että pidänkö tattarista vai en. Kuitenkin syön sitä. Slaavilaiseen ruokakulttuuriin tattari kuuluu paljon olennaisemmin kuin meidän suomalaisten (ainakaan nykypäivänä). Tämän huomaa myös hinnasta. Suomessa tattarituotteet ovat mielestäni melko arvokkaita ja niitä markkinoidaan pääsääntöisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ihmisille. Kuitenkin, jos vaikka sattuu joskus Virossa käymään, saa sieltä erittäin edullisesti tattaria. Uskaltaisimpa sanoa, että melkein kaurahiutalepussin hinnalla irtoaa pussi tattaria. Omat tattarini olenkin raahannut tuon lahden toiselta puolelta. Itselläni kävi tämän puuron kanssa hieman hassusti, eli siitä tuli melko paksua. Saattanee johtua siitä, että annoin puuron muhia yön yli jääkaapissa. Lisäsin ohjeeseen kyllä enemmän nestettä, mutta silti puuro oli aamulla aika jankkia. Suosittelen siis tekeyttämään puuroa vain muutaman tunnin tai vaihtoehtoisesti lisäämään vielä nesteen määrään. Makuunhan tämä ei juurikaan vaikuta.

Tattaripuuro

1 annos

  • 1 dl tattarihiutaleita
  • 2 dl maustamatonta rahkaa tai jogurttia
  • 1 dl mantelimaitoa (lehmänmaitokin on ihan sopivaa)
  • 3 taatelia ilman kiviä (tuoreet parempia, mutta kuivatutkin käyvät)
  • 1 dl mustaherukoita
  • 1 rkl gojimarjoja
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • ripaus laadukasta suolaa

Laita kaikkia ainekset tehosekoittimeen ja aja oikein hienoksi soseeksi. Mikäli tehosekoittimessasi ei ole kauheasti tehoja, kannattaa taateleita pieniä hieman, jotta nekin hienontuvat sopivasti. Kaada valmis puuro kulhoon ja anna vetäytyä ainakin muutaman tunnin ajan tai vaikka yön yli. Tarjoile mieleisten lisukkeiden kanssa. Minulla kuvassa banaania ja mulberryn marjoja. (Puuro maistuu hyvälle jo heti valmiina, mutta kannattaa antaa sen turvota rauhassa, sillä turpoamattomat hiutaleet voivat aiheuttaa vatsanväänteitä. Lisäksi turpoamattomat chian siemenet voivat pahimmassa tapauskessa aiheuttaa suolitukoksen, joten niitä ei koskaan tulisi nauttia niin sanotusti raakana.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *