Punakaali-tofuwokkia

Lueskelin hieman Internetistä kasvisruokareseptejä ja omiin toiveisiini viitaten innostuin tekemään kasvisruokaa. Ja onhan nyt menossa vegaanihaastekin tammikuun ajan, joten mikäs sen parempaa kuin toteuttaa nyt molempia. Kauppaan mennessä minulla ei ollut vielä selvää suunnitelmaa, että mitä sinne pataan tai pannuun tänään päätyisi. Ainoastaan olin valinnut pääraaka-aineen eli tofun tässä tapauksessa.

Prismassa pyörähdellessäni ajauduin satakausipöydän ääreen. Moni on varmaan kiinnittänytkin huomiota, että S-ryhmä tekee yhteistyötä satakausikalenterin kanssa ja kaupasta löytyy yksi tiski hevi-osastolta, jossa nämä satokauden herkut ovat tarjolla. Tänään bongasin tuolta punakaalia. (Samalla tein huomion, että valkokaali oli naurettavan edullista. Se tietää kaalilaatikkoa.) Hieman lisää vihannesosastolla kierrellessäni olin löytänyt riittävästi aineksia ruokaani ja keksinyt myös mitä aion raaka-aineista valmistaa.

Tofua olen tainut viimeksi valmistaa joskus restonomi-koulun aikoihin, eli en siis aivan eilen. Muistelin kuitenkin, että lime ja inkivääri sopivat tofun kanssa mainiosti ja niinpä niitä päätyin tänäänkin pannulle. Kannattaa tosin huomioida, että tavallinen soijakastike sisältää vehnäjauhoja, mikäli vehnä aiheuttaa ongelmia. Vehnätöntäkin soijaa on saatavilla.

Tein wokin kokonaan tuoreista kasviksista, joka tietenkin vaatii hieman pilkkomista, mutta rakenteesta tulee rapsakampaa kuin pakastekasviksista. Pakastekasvikset ovat kuitenkin oiva apuväline kiireessä. Nuudelit voit valita oman makusi mukaan. Minä käytin gluteenittomia riisinuudeleita. Jos kaipaat enemmän potkua annokseesi, nautiskele se sriracha kastikkeen kera.

Punakaali-tofuwokki

3 annosta

 • 1/2 suuri paprika
 • 1 iso punasipuli
 • 1 iso porkkana
 • palanen (n.150 g) punakaalia
 • 1 pkt maustamatonta tofua
 • 1 punainen chili
 • 2 cm tuoretta inkivääriä
 • 3 kynttä valkosipulia
 • 1 lime (raasta kuori ja purista mehu)
 • soijakastiketta
 • (suolaa)
 • mustapippuria
 • 1 tl hunajaa
 • 1 pkt pika (riisi)nuudeleitä ilman mausteita
 • kookosöljyä wokkaamiseen

Aloita hienontamalla kasvikset suikaleiksi. Raasta inkivääri ja valkosipulin kynnet raastimella hienoksi. Kuutioi tofu kuutioiksi. Laita nuudelit kiehuvaan veteen kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota tofupaloja paistinpannulla öljyssä siten, että ne hieman saavat väriä. Siirrä tofut syrjään. Wokkaa kasviksia kookosöljyssä yhdessä valkosipulin, chilin ja inkiväärin kanssa. Purista sekaan limen mehu ja raasta kuori mukaan. Mausta soijalla ja mustapippurilla, sekä hunajalla. Lisää tarvittaessa suolaa. Valuta nuudelit. Yhdistä nuudelit, kasvikset ja tofu wokkipannussa. Kuumenna nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *