Porkkanakakkua puurossa

Viime aikoina on pyörinyt SoMe:ssa erilaisia versioita porkkanakakkupuurosta. Yhden nettiartikkelin mukaan siitä on tullut jopa SoMe hitti. Itsekkin olen muutaman ko ohjeen bongaillut ja vihdoin pääsyin kokeilemaan puuroa lautaselle saakka. Tuunatut kaurapuurot tuovat vaihtelua hyvin aamupalaan, mutta itse en ainakaan ennen aamuvuoroon lähtemistä kykene laittamaan mitään muuta kuin sen tavallisen puuron. En todellakaan nouse yhtään aikaisemmin ylös sängystä vain laittaakseni aamupalaa. Aamupalan on oltava nopeasti laitettu ja vielä nopeammin syöty, sillä mieluusti maksimoin minuutit nukkumiseen. Tämä ohje ei siis ole sinulle, joka etsit pikapelastusta aamuusi, mutta jos etsit herkkureseptiä vapaapäivän aamiaiselle, niin olet löytänyt oikean ohjeen.

Puuroa saa helposti muokkailtua vaihtelemalla kuivattuja hedelmiä tai vaikka korvaamalla osan porkkanaraasteesta omenaraasteella. Kokeilisin mausteeksi myös neilikkaa ja muskottipähkinää. Mielestäni nekin kuuluvat kiinteästi porkkanakakkuun.

Ohje on lähes vegaaninen. Hunajan voi halutessaan korvata muulla makeuttajalla tai jättää vaikka kokonaan pois. Ohje on maidoton ja gluteeniton, eli sopii moneen eri ruokavalioon. Itse ihastuin tähän puuroon aivan ikihyviksi!

Porkkanakakkupuuroa

1 annos

  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1 rkl (luomu)rusinoita
  • 2,5 dl mantelimaitoa
  • maun mukaan vaniljaa
  • maun mukaan kanelia
  • 1 tl hunajaa

Päälle

  • 1 dl soija-kookos-jogurttia
  • 1 rkl mantelilastuja

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja siirrä liedelle. Anna puuron kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä muutamia minuutteja, kunnes puuro on kypsää. Kannattaa sekoitella aika ahkerasti, sillä puuro palaa herkästi kattilan pohjaan kiinni. Kaada valmis puuro lautaselle ja nauti mantelin ja jogurtin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *