Maailman helpoin gluteeniton pizzapohja

Kotitekoinen pizza on ehkä lohturuokaa parhaimmillaan. Se sopii mainiosti tarjottavaksi illanistujaisissa, mutta sitä voi natustella vapaapäivänä yksinkin. Joskus taikinan väkertäminen voi tuntua työläältä varsinkin kaikkine nostatuksineen ja kaulintoineen. Tätä ohjetta kokeiltuasi, et kyllä koskaan enää ole sitä mieltä. On nimittäin niin helppo ja nopea ohje. Sain ohjeen yhdeltä kaveriltani, joten ohjeen oikeasta alkuperästä minulla ei ole minkäänlaista tietoa. Mikä parasta pizzapohja maistuu ja näyttää hyvälle ja sitä on helppo käsitellä. Uskoisin pohjan pelittävän myös vehnäjauhoilla. (Ihan en kuitenkaan uskalla luvata, sillä en ole kokeillut.)

Täytteethän voi jokainen valita oman makunsa mukaan. Minä kuitenkin koristelin tällä kertaa pizzani mozzarellalla, tomaatilla ja pestolla. Uunin jälkeen viskasin päälle vielä rucolaa ja balsamico kastiketta. Oli aikalailla ihana makunautino.

Gluteeniton pizza

Pellillinen pizzaa

  • 5 dl gluteeniton jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 1/2 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja maito. Mikäli taikina on liian murumaista, lisää hieman maitoa. Sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja painele taikina pellille. Lisää mieleisesi täytteet ja paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Kommentoi