Jogurttinen kasviscurry

Selailin Valion reseptiarkistoa siinä toivossa, että löytäisin jonkinlaisen inspiraation ruokaan. En varsinaisesti etsinyt mitään tietynlaista ruokaa. Ainoa ehto oli oikeastaan kasvisruoka. Törmäsinkin tähän herkulliseen curryn ohjeeseen, jota päätin välittömästi kokeilla. En ole koskaan laittanut leipäjuustoa lämpimään ruokaan ja se herätti kiinnostukseni. Mietin kyllä, että millaiseksi leipäjuuston rakenne mahtaa muuttua kuumennuksen yhteydessä.

Curry oli melko nopeatekoinen, jos viitsi pilkkoa kasvikset riittävän pieniksi. Tämähän tunnetusti auttaa kasviksia kypsymään nopeammin. Arvelen, että kasvikset ovat myös melko helposti vaihdettavissa pakasteversioihin, ainakin kukkakaalin osalta, joka vielä nopeuttaa ruuanlaittoa. Minä kuitenkin tällä kertaa käytin vain tuoreita kasviksia, kun niitä sattui olemaan tarjolla.

Curry on melko miedon makuista ja seuraavaa kertaa ajatellen ruokaan olisi voinut upottaa tuoretta inkivääriä ja chiliä ja saada näin siihen vielä enemmän makua ja jopa hieman potkuakin. Tälläisenään tämä maistuu kyllä niillekin, joidenka mielestä ruoka ei saa olla tulista tai edes kovin mausteista.

Curry voi tarjota riisin seurana, mutta minä söin sitä ihan tältänään. Kannattaa jotakin proteiinin lähdettä myös ottaa seuraksi, sillä muuten ateria on melko köykäinen. Toki joskus kevytateriakin on paikallaan.

Jogurttinen kasviscurry

4 annosta

 • 1 iso sipuli
 • 200 g porkkanaa
 • 500 g kukkakaalia
 • 400 g perunaa
 • öljyä kuullotukseen
 • 2 rkl currya
 • 1 tl kurkumaa
 • suolaa
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 1 dl appelsiinimehua
 • 200 g leipäjuustoa
 • 2 dl maustamatonta jogurttia

Pilko kaikki kasvikset ensiksi. Perunat kannattaa pilkkoa noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kannattaa myös pieniä kukkakaalin varsi melko pieneksi, sillä se kypsyy hitaammin kuin kukkakaalin nuput. Kuumenna tämän jälkeen öljy kattilassa ja kääntele siinä mausteita hetken aikaa. Lisää joukkoon sipulit, porkkanat ja perunat. Kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kukkakaali ja murennettu liemikuutio. Lisää tämän jälkeen mehu ja hauduta kasviksia kannen alla, kunnes ne ovat läpikypsiä. Kuutio leipäjuusto ja lisää se yhdessä jogurtin kanssa curryn sekaan. Kuumenna, mutta älä keitä, ettei jogurtti leikkaa kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *