Papupastaa punaisen peston kera

Olen kuullut ensimmäisen kerran papupastoista jo hyvän aikaa sitten, mutta tietenkään näillä leveysasteilla ei niitä ole tullut kaupoissa vastaan (eikä ole tullut vieläkään, jos joku sattuu tietämään, niin kiitollinen olisin tiedosta. Verkkokaupoista tilaaminen kun vaatii aina suunnittelua). Olin jo oikeastaan unohtanut koko asian, kunnes Tampereella Ruohonjuuressa ja Stockmannilla pyöriessäni törmäsin näihin uudelleen. Kyseessä on siis pasta, joka on valmistettu pavusta. En oikeastaan tiedä voiko sitä enää kutsua edes pastaksi – pastan kaltainen ehkäpä? Raaka-aineita on tasan kaksi – papu ja vesi.

Gluteenittomaan ruokavalioon siirryttyäni olen kaivannut sellaista pastaa, jossa olisi vähän purutuntumaa. Gluteeniton pasta kun tuppaa yleensä menemään helposti ylikypsäksi ja olemaan muutenkin sellaista lötköä. Nyt löytyi todellinen haastaja tähän ongelmaan! Itselläni oli kokeilussa tällä kertaa edame ja mung pavuista tehtyä pastaa, mutta sitä on saatavilla myös ainakin punaisista linsseistä ja mustista pavuista tehtyä versiota.

Seuraava asia, joka kiinnostaa on tietenkin hinta. Täytyy myöntää, että hinta on suolainen. 200 g pussi maksaa karkeasti neljä euroa. Vähän riippuen ostopaikasta. Ihan siis ei voi aina tällä herkutella, mutta enpä kyllä syö pastaakaan päivittäin. Ruohonjuuresta löysin kahdelta eri  merkiltä ko pastaa. Toisissa versioissa on pelkästään papua ja vettä ja toisissa on hieman muitakin sidosaineita. Molemmat versiot ovat täysin gluteenittomia. Bonuksena tässä pastassa on tietenkin proteiinit. Välttämättä erillistä proteiininlähdettä ei tarvita.

Tämä ruoka on niin nopea valmistaa, että ehtii sen tekemään, vaikka olisi kuinka kiljuva nälkä.

Papupastaa peston kera

3 annosta

  • 1 pss (200 g) papupastaa
  • 3 rkl punaista pestoa
  • n. 1 dl pastan keitinvettä
  • 1 iso punasipuli
  • 1 rss kirsikkatomaatteja
  • 100 g fetaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä pastaa runsaassa vedessä noin 7-8 minuuttia. Sillä aikaa kuullota sipulit öljytilkassa. Valuta pasta ja ota hieman keitinvettä talteen. Lisää joukkoon kuutioitu feta, halkaistut kirsikkatomaatit, pesti ja kuullotettu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *