Banaani-kaurakeksit

En jaksa edes muistaa, koska olisin leiponut minkäänlaisia pikkuleipiä. Niitä ei yksinkertaisesti tule koskaan tehtyä. Yleensä aina tulee leivottua piirakkaa tai vaikka muffinsseja, mutta ei keksejä. Ehkä olen jotenkin aina mieltänyt pikkuleivät kovin vaikea tekoisiksi. Luulen sen olevan yksi syy, miksei niitä ole meidän keittiössä juurikaan näkynyt.

Nyt kuitenkin bongasin helpon ja vieläpä kohtuullisen terveellisen ohjeen Ella Woodwardin keittokirjasta Deliously Ella. Ajattelin jo kirjaa lukiessani, että tuota on minunkin kokeiltava. Ohjeessa ei ole mitään turhaa, eikä niin sanotusti höttöä. Tuumasta toimeen siis – kaikkia raaka-aineetkin sattuivat löytymään kotoa.

Sekoittelin taikinan ja tulin siihen tulokseen, että joko ohjeessa on jokin virhe, tai minun raaka-aineeni jotenkin puutteelliset. Nimittäin taikina oli niin löysää, että jos olisin yrittänyt muotoilla siitä keksejä, kuten ohjeessa kehoitettiin, ei niistä olisi tullut yhtään mitään. Niinpä lisäsin hieman jauhoja ja leivinjauhetta sitomaan keksejä ja heti oli taikina paremman oloista. Alkuperäisessä ohjeessa myös mainittiin, että keksejä tulee 10, minä sain 20. Mitenkähän suuria olisi ollu tarkoitus tehdä?

Mikäli haluat tehdä keksisi vegaanisina, niin korvaa hunaja esimerkiksi siirapilla. Kunhan makeutusaine on jotakin tahmeaa. Uskoisin myös taateli- ja agavesiirapin sopivan tähän tarkoitukseen ihan yhtä hyvin.

Banaani-kaurakeksit

20 kappaletta

  • 3 kypsää banaania (n. 400 g hedelmälihaa)
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 rkl mantelivoita (huoneenlämpöistä, jotta se on riittävän notkeaa)
  • 1 rkl kookosöljyä
  • (kanelia)
  • 180 g kaurahiutaleita
  • 1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta

Tilsi banaanit kulhon pohjalle. Lisää joukkoon hunaja, kookosöljy ja mantelivoi. Sekoita tasaisen tahmeaksi. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, sekä jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Nostele kahden lusikan avulla isohkoja klönttejä leivinpaperille. Mitä ohuemmaksi levität taikinan, sitä rapeampia kekseistä tulee. Itse jätin ne noin sentin paksuisiksi, jolloin sisusta oli mehevän pehmoinen. Paista 200 asteessa noin 18-20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *