Kasvispastavuoka

Minun on tehnyt moussakaa mieli jo pidemmän aikaa. En kuitenkaan ole jaksanut ruveta sitä värkkäilemään, sillä kaikkine munakoison kuivatuksineen, se on melko työläs ruokalaji. Ajattelin kuitenkin moussakan innoittamana laatia jonkin uuniin menevän laatikon, jolloin syntyi tämä herkku. Tarkoitus oli myös tehdä hieman kevyempää ruokaa kuin moussaka kaikkine juustoineen on.

Tämä ruoka ei valmistu ihan vartissa, mutta on erityisen kätevä siitä syystä, että se on helppo ottaa mukaan evääksi. Ruoka on juurikin passelia pakattavaksi eväsrasiaan ja nautittavaksi uudelleen lämmitettynä. Kasviksia vaihtelemalla ruokaa saa myös erilaisia makuja. Esimerkiksi paprikan tilalle voi kokeilla raastettua porkkanaa ja miksei se munakoisokin sopisi tähän ruokaa kesäkurpitsan kanssa. Itselläni vaikuttaa kasvisten hinnat ostopäätöksiin, joten päädyin valitsemaan näin talvisesongin puitteissa edullisimmat kasvikset kaupasta.

Soijarouhetta valittaessa on mielestäni järkevää aina valita vaalea soija, sillä tumma soija on värjätty, millas muullakaan kuin, sokerilla. Muuten vaalealla ja tummalla rouheella ei ole muuta eroa. Enkä ihan ymmärrä sitäkään, miksi sen kasvisruuan tulee näyttää lihalta (vrt. tummasoijarouhe-paistettu jauheliha).

Kasvispastavuoka

4 annosta

 • 2 dl vaaleaa soijarouhetta
 • 4 dl kasvislientä
 • 240 g gluteenitonta pastaa
 • 150 g raejuustoa
 • 1 prk tomaattimurskaa
 • 1 (n. 400 g) kesäkurpitsa
 • 1 iso sipuli
 • 1 suuri punainen paprika
 • valkosipulia
 • 3 rkl tomaattipyrettä
 • mustapippuria
 • suolaa
 • timjamia
 • oreganoa
 • 3 rkl valkoviinietikkaa
 • ripaus sokeria
 • 40 g vahvaa justoraastetta

Aloita turvottamalla soijarouhe kiehuvassa kasvisliemessä. Keitä myös pasta kypsäksi. Tämän jälkeen pilko kasvikset ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää joukkoon mausteet, tomaattimurska ja pyre. Kaada sekaa myös valkoviinietikka. Anna hautua kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. (Jos kastike on liian kuivaa, lisää vettä muutama desi.) Tarkista maku ja pyöristä tomaatin karvaus ripauksella sokeria. Voitele uunivuoka. Sekoita vuuassa keskenään pasta, soijarouhe, raejuusto ja kasviskastike. Ripottele pinnalla juustoraasta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40 min.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *