Vegaaninen pizza

Olen vuoden vaihteen jälkeen tietoisesti vähentänyt lihan syömistä. Aina olen ollut kasvisruuan ystävä ja usein jopa ravintolassa tilannut kasvisvaihtoehdon, mutta nyt olen kiinnittänyt asiaan vielä enemmän huomiota. Viime aikoina olen käytännössä syönyt pelkkää kasvisruokaa. Ainoastaan, jos kasvisruokaa ei ole ollut tarjolla, niin olen syönyt kalaa tai kanaa. En myöskään halua tehdä ruokailustani kenellekään ongelmaa, joten esimerkiksi kylässä syön sitä, mitä on tarjolla. Toki jos mieltymykseni on otettu huomioon, en laita sitäkään pahakseni. Kotona en kuitenkaan kokkaile enää lihaa tai juurikaan edes kanaa tai kalaa. Isännälle on tietenkin tehtävä liharuokia, sillä hän ei ole tästä minun valitsemastani tiestä niin innoissaan.

Ruokavaliooni kuuluu kyllä jonkin verran maitotaloustuotteita ja kananmunaa, mutta jos mahdollista, niin valitsen vegaanisen version. Juustojen kohdalla tämä on itselleni melkoinen suoritus, sillä rakastan juustoja niin paljon. Siksipä en ainakaan toistaiseksi ole valmis luopumaan niistä kokonaan. Onneksi viime aikoina on markkinoille tullut erinomaisia juuston korvikkeita. Tätä pizzaa varten ostin ensimmäistä kertaa elämässäni tuollaista valmistetta ja olin ihan hämmentynyt. Se maistui juustolle ja se käyttäytyi kuin juusto uunissa. Eikä hintakaan päätä huimannut. Toki halutessasi voit tehdä tämän pizzan ihan tavallisesta juustosta ja käyttää pohjaan ihan tavallista maitoa ja voisulaa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ihan vegeversiota – saatat yllättyä. Ohjeesta tulee pellillinen.

Vegaaninen pizza

Pohja:

 • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tässä 1 dl tattarijauhoja, 3 dl karkeaa Semper jauhoseosta ja 1 dl hienoa Semper jauhoseosta)
 • 2 tl leivinjauhetta
 • n. 0,8 dl oliiviöljyä
 • vajaa 2 dl kasviperäistä ”maitoa” (minulla tässä Alpron mantelimaito, kaurajuoma sopisi varmaan parhaiten makunsa puolesta)

Täytteet:

 • tomaattipyrettä
 • 1/2 kesäkurpitsa
 • 1 punainen paprika
 • 6 tuoretta isoa herkkusientä
 • 3 kevätsipulia
 • kalamata oliiveja
 • suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia
 • mustapippuria
 • oreganoa
 • valkosipulijauhetta
 • 200 g Violife for pizza juustonkaltaista valmistetta

Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää öljy ja kasvimaito ja sekoita taikinaksi. Mikäli taikina on liian kuivaa, niin lisää maitoa sen verran, että saat taikinasta helposti muovailtavan ja saat paineltua sen uunipellin pohjalle. Valmista tämän jälkeen täyte. Hienonna sipulit, kesäkurpitsa, paprika ja sienet kuutioiksi. Kuullota niitä pannulla öljyssä ja mausta suolalla. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyre ja ripottele pinnalle valkosipulijauhe, mustapippuri ja oregano. Levitä paistetut kasvikset päälle. Halkaise oliivit ja ripottele oliivit ja aurinkokuivatut tomaattisuikaleet pizzan päälle. Raasta lopuksi Violife pizzan päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile pizza yhdessä rucolan ja balsamicosiirapin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *